sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Sunnuntai-tunikat ja leggarit


Trikoo. Miten olenkaan häntä karttanut. Kiertänyt kaukaa ja joskus moikattuani häntä, tervehdys on ollut vastentahtoinen. Päätin haastaa itseni tekemään edes yhdet legginsit. Ja jälleennäkeminen sujui lähes kitkatta. Oli tarpeeksi paksu trikoo ja ompelukoneenikin lähinnä lauloi sulosointujaan. Vain puuvillatunikoiden kohdalla jouduin näyttämään ratkojaa. Tullaan siis juttuun trikoonkin kanssa ja puuvillahan nyt on joka tapauksessa ihan best. Trikoo on Jätti-Rätistä ja puuvillatunikoiden kankaat taitavat olla paikallisesta kangaskaupasta, pitsit taasen ovatkin viime viikonlopun löytöjä Keskisiltä.

'Katso äiti, sama-sama, ihan hama'ainen!'





Kuvaustilanteet ovat aina yhtä vaikeita. Taidan kaivella vanhan digikamerani esille ja räpsiä kuvat sillä. Tuntuu ettei älykkääni ole kuitenkaan verrattavissa vanhaan ja tuttuun Lumixiini. Ei se vanhuskaan tyttöjen mukana pysy, mutta valotus on siinä edes hieman enemmän kohdillaan. Ehkä noista ylivalottuneista ja sitten kuitenkin jotenkin tunkkaisilta sekä tärähtäneistä kuvista jotakin selvää saa. Ja ehkä ihan hyvä ettei kovin tarkkoja kuvia tule, sillä mekot ovat jo nyt rypyssä, vaikka hetken ovat vain olleet päällä. 

Ompelukoneen laulu on lakannut ja isäntä palannut crossaamasta. Taidamme lähteä hieman autoajelulle. Käydään ilmoja haistelemassa, tuulta tervehtimässä. Keinua kiikuttamassa ja jäätelöä lipomassa. Aurinkokin meitä tervehtii, moikkaa jo kaukaa. Kutsuu luokseen sisällä kyhjöttäviä lomalaisia. Leivänkantti kourassaan päiväunilta herännyt Elenakin aurinkoa tervehtii. Kesä on yhä täällä, kuunnelkaa vaikka, yhä sirkat sirittää. Pieniä heinäsirkkoja on pomppinut jo meidän uusilla rappusillakin. Miten pieniä heinäsirkkavauvat ovatkaan. Eivät pahemmin siritä, mutta tooosi korkealle pomppaavat. Taisivat hieman pelästyä ihmisvauvaa joka höpöttäen möngertää sirittäjiin tutustumaan. Vaan mistä sitä tietää, jos ne kuitenkin yhä odottavat naapurinvauvaa seurakseen sirittämään? Soittavat sydämmensä kyllyydestä kesän iloa rappusillamme yhdessä koko sirittäjäperhe? Uskoisin, että tekin nuo samaiset sulosoinnut kuulette. Kuuntele ja talleta sydämmeen tuo synkkyyden vasta-aine. Talvella tuo on korvaamaton. 


Aurinkoa, lämpöä ja siritystä kaikille ihanaisille!

4 kommenttia:

  1. Leggarien väri sopii todella hyvin tunikoihin! wow :)- laura

    VastaaPoista
  2. Kiva sunnuntai ompelukset! Ja niin suloiset mallit. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! . Neitoset kyllä pistivät parastaan, kuvaaja ei meinannut edes oikein pysyä vauhdissa. :)

      Poista