tiistai 22. lokakuuta 2013

Haasteita kaksin kappalein

Olen saanut pari haastetta ja niitäpä tässä sitten rustailemaan. Iso kiitos teille ihanaiset naiset kunniasta :). 
Vastailempa ensiksi Unelmaa Elämässä-blogin Ninnun lähettämään haasteeseen.
Ja säännöt kuuluivat näin:

Haasteen tarkoitus on etsiä blogeja, joilla on alle 200 lukijaa, ja kasvattaa niiden lukijakuntaa
1. Jokaisen haastetun tulee kertoa 11 asiaa itsestään
2. Jokaisen haastetun tulee vastata 11 kysymykseen, jotka haastajasi on valinnut
3. Haastetun pitää keksiä 11 uutta kysymystä haastetuilleen
4. Haastetun tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa
5. Kerro, kuka sinut on haastanut ja kenet haastat
6. Eikä sitten haasteta samaa blogia takaisinpäin :)


1. Kiinnyn esineihin todella vahvasti. Enkä raaskisi heittää mitään minulle tunnerikasta pois.
(Kuten kuvan nukkanen villatakki, ostettu minulle kun olin ylä-asteella! Tai laukunhihna lempi laukustani, jonka säästin kun laukku alkoi haista omituiselle ja heitin pois.)
2. Olen hyvin ailahtelevainen ja en useimmiten itsekkään tiedä reaktiotani asioihin, ennen kuin siinä tilanteessa.
3. Olen ääripääihminen ja kultainen keskitie harras toiveeni.
4. En tiedä mitä haluaisin tehdä ammatikseni.
5. Syön joka päivä jotain makeaa.
6. Niskani ovat aina niin jumissa, että puren alati hampaita yhteen. 
(Vastaantulijat älkööt luulko, että olen aina kiukkuinen, vaan taidan olla niskajumppaa vailla)
7. Haaveilen jonain mahdollisena elonpäivänä hankkivani jonkun Custom-pyörän.
8. Kunnioitan ihmisissä suorasanaisuutta, huumorintajua, aitoutta ja tiedostamatonta kauneutta.
9. Ostan mielelläni klassisia ja laadukkaita tuotteita, jotka menevät monen monta vuotta. Nyttemmin kukkaro ei vain meinaisi antaa myöden näille investoinneille. 
(Tiedoksi tutuille,, että iänikuinen Lapista ostettu karvalakki tulee tänäkin talvena kököttämään syvällä päässäni <3 (joku siellä ajattelee, että eikö siitä vieläkään päästä eroon, edes näin monen vuoden jälkeen :D)
10. Siinä missä muut maalaisivat seinänsä valkoiseksi, minä varmaan maalaisin mustalla.
11. Minulla on kausia, kun en kykene tehdä käsitöitä, kun pyörryttää ja oksettaa niin paljon. Nyt olemme lähellä sitä (taas!) ja pakko alkaa huolehtia liikunnasta, niin siis vaikka huomenna?

Ja 11 kysymystä vastauksineen:
1. Miten vietät vapaapäiväsi kaikkein mieluiten?
Tekemällä just sitä, mitä sillä hetkellä haluttaa tehdä, elikkä tietysti käsitöitä ja jos kerran ihan oikein vapaapäivää vietettäis niin silloin menisin kunnon hikilenkille käsitöimisen lisäksi.
2. Mikä on varhaisin lapsuusmuistosi?
Varmasti se kun lunta oli niin paljon, että en nähnyt eteeni pihalla, vaan kuljin isoveljieni kolaamissa 'käytävissä'. Olisinko tuolloin ollut joku toosi pikkuinen 'Kilku'. En osaa sanoa ikää, mutta aikas pieni taisin tuolloin olla, kun kaikki veljeni taisivat vielä tuolloin asua kotosalla.
3.Mistä haaveilit lapsena ja oletko saavuttanut sen?
Ihan pikkuisempana haaveilin häistä ja sen sellaisesta perus setistä kuin lapset ja omakotitalo. Ja nuo kaikki minulle on annettu, ilman omaa ansiotani. Varsinaisia omia saavutuksia minulla ei taida juurikaan olla. Kunnianhimoni taitaa olla olematon ja unelmani suhteellisen pieniä.
4. Jos saisit valita itsellesi vain yhden harrastuksen, mikä se olisi?
Käsityöt tietenkin!
5.Lempivuodenaikasi ja mikä siitä tekee parhaimman?
Talvi. Ja sanottakoon vielä luminen talvi. Hetken on valoisaa, mutta musta yökään ei ole kokonaan musta. Toivoisin elämänkin olevan kovin mustavalkoista, jolloinka tulkintavaraa ei jäisi ja asiat olisivat yksinkertaisia.
6. Mikä on ostoslistalla ykkösenä itselle?
Jotain puolijuhlavia vaatteita, jotka menevät arkeen mutta  myös juhlaan.
7. Lempiruokasi?
Arkena jauheliha (!!) ja sitten ravintolassa taitaisin vetäistä jonkun perus Metsästäjän leikkeen jossa olisi eeeekstra paljon sienikastiketta <3.
8. Kuinka hemmottelet itseäsi?
Syön, yllätys yllätys, jotain makeaa ja teen käsitöitä, laitan saunan päälle ja könötän siellä liki tunnin. Jonka jälkeen söisin lisää jotain makeaa ja tekisin niin kauan käsitöitä kuin silmät vaan pysyvät auki. 
9. Mitä teet aamulla ensimmäisenä herätessäsi?
Köllöttelen puolituntia horroksessa ja nousen ylös ajatellen, että oliko virhe valvoa kutimella kolmeen asti?
10. Mikä on sinulle tärkein perinne josta et voisi luopua?
Jouluperinteet. Sauna ja riisipuuro sekametelisopalla on aika must. Täällä Pohjammaalla käydään aina ulkona tähtien tuikkeessa jouluhartaudessa kuuntelemassa mieskuoron laulua ja viedään kynttilöitä haudoille. 
11. Helppo, loppuun lempivärisi?
Joskus elämässä on pakko valita monesta kivasta yksi. Ei ehkäpä mikään helppo, mutta sanottakoon että harmaa. Musta ja valkoinen on kyllä lähes yhtä upeita, mutta kenties tuo harmaa on tuollainen tylsä välimuoto kuten taidan vähän minäkin olla.


Pari vuotta sitten tekaisemani sukat ja eteisen matto. Molemmat arjessa kulahtaneita, mutta niin rakkaita.
Ja sitten toiseksi vastaan Kristallinkirkkaat ideat! -blogin Nipsun lähettämään haasteeseen. Kiitosta kehiin myös vielä tässäkin välissä. Nämä ovat kyllä aina kivoja vaikkakin olen huono näitä lähettelemään eteenpäin. 

Haasteen säännöt ovat vanhat tutut:

1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, jolta haasteen sait
2. Vastaa annettuihin kysymyksiin
3. Keksi 11 uutta kysymystä, jotka haluat antaa seuraavalle
4. Valitse viisi blogia, joilla on alle 100 lukijaa ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa

1. Tarina blogisi perustamisesta?
Olimme kyläilemässä serkkuni luona, jossa eräs neitonen oli tehnyt hääpuvun yhtenä yönä. Ja silloin heräsin todellisuuteen, että missä on tuo neitonen minussa. Se joka uskoo itseensä ja mikään ei ole liian suuri haaste tavoiteltavaksi. Jolloinka lähdin tämän blogin kautta etsimään jostakin sitä Kipaa, joka on hautautunut kaikkien arkisten tittelien alle. Ja teen tuon matkan blogaten ja ennenkaikkea käsitöitä tehden. :)
2. Lempikäsityölajisi?
Tää on paha, mutta kyllä se on neulonta.
3. Oletko aina tehnyt käsilläsi vai puriko käsityökärpänen sinua vanhempana?
Olen aina tehnyt jotain ns. taiteellista, mutta vasta Pohjammaalle muuttaessani pääsin hurahtamaan näihin käsitöihin täysin. 
4. Mistä hankit käsityötarvikkeesi?
Ihan perus marketeista, nettipuodeista, kirppiksistä ja paikallisista kaupoistakin. Myös Päntäneellä tulee Tapion Lankakaupassa käytyä lähes joka kuukausi (ei ollenkaan hyvä juttu kukkarolle :D)
5. Kenelle teet käsitöitä?
Läheisille ja itselle enimmäkseen. Joskus joku tekee myös tilauksia ja sitten pitäisi tänä jouluna tehdä anopin joulupuotiinkin jotain. 
6. Käsityö, josta olet kaikkein ylpein?
Olen tähän joskus ennenkin tainnut vastata, mutta en muista mitä siihen sanoin. Eikä aivoni taida raksuttaa tähän iltaan yhtäkään kovin 'ylitse muiden' -työtä. Taidan olla tälläinen tasatahtinen tekijä, mutta ylitin itseni tässä taannoin selättämään kammoni trikookanttausten suhteen ja se on jo suuri saavutus!
7. Painajaismaisin käsityöprojektisi?
Varmaan jotkut ompelujutut. Ei ihan niin vahva laji.
8. Mitä aiot tehdä seuraavaksi?
Sammalpolku-trikoosta, pitsistä ja pallotrikoosta neitosille mekot.
9. Milloin teet käsitöitä?
Aamusta iltaan joka välissä, ku vain vähänkään mahdollista. Jonain päivinä enemmän, jonain vähemmän.
10. Mistä saat inspiraatiosi?
Toisista blogeista, kirjoista, netin syövereistä, lehdistä, katumuodista ja mainoslehdistä.
11. Parasta käsityöharrastuksessa?
Ajatusten soljuminen käsitöiden lomassa. Ne tunnetilat kun kutakin työtä tekee, pintaa silittelee ja puolittain valmista sovittelee. Joskus onnistumisen tunne ja sitten se ilo jonka valmis tuotos tuottaa joko minulle itselleni tai sitten itseni lisäksi vieläpä jollekkin toiselle. Ja yksinkertaisesti tekemisen ilo.


Taidan olla tällä kertaa niin tylsä, että en lähettele kumpaakaan haastetta eteenpäin. Useimmilla tutuilla blogeilla nämä haasteet ovat just piipahtanut tai saapunut, joten taidan vain nauttia yksinoikeudella kysymyksistä ja niihin vastailuista. Ne ovat tosi kivoja, eikä siihen vierähtänyt kuin kaksi tuntia!! Nyt on kyttyrä niin kipeä, että taitaa ihan oikeasti pakko jumpata tänään.. jos vaikka jäis vaihde päälle? :) Isännän ja kaivinkonemiehen vaihde on ainakin jääny päälle ja pitäis lähteä niitä hätyyttämään tallin pohjien parista kahville. 
Anopilta saatua pullaakin olis pakkasessa.
Nam. 
Taidan tästä hilpasta pakastimelle. 
Hilpaskaahan tekin herkuttelemaan joko namskis herkkupullia, tai vaikkapa namskislankoja. Tänään sorruin taas Tapsan lankakaupassa yhteen Novitan Hile-kerään , mutta vain yhteen! 

Iloa, aurinkoa ja seesteisyyttä teille lukijani ja tervetuloa uusille! Harva on joukkomme, mutta tiivis tunnelma on sitä suuremmalla syyllä taattu? <3  

6 kommenttia:

  1. Hei kiitos taas postauksista. Mä näitä niin mielellään lueskelen ja mielessäni teen itsekin kaikkea kivaa ;-) itseasiassa sain justiis elämäni ekan pyöreen maton virkattua - tosin kupruinen siitä tuli, mutta jos toisesta tulisi parempi. Sekin jo hyvin aluillaan... =) Pirtsaklaa syksyä / pian jo talvea sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas kommentista ;) . Hienoa! Jos oot oikein energisellä päällä niin pistät vaikka kuvaa tuonne s-postiin siitä matosta . On varmasti hieno . Sulla on kans oikein mattovaihde päällänsä siellä . hyvä hyvä <3 Ja iloista syystalvea sinne myöskin. Paljon paljon voimia arkeen!

      Poista
  2. Huvitti, kun luin tätä, ja mietin omia vastauksia aina kysymyksen jälkeen ja sitten luin siun, niin huomasin, että olisin moneen vastannut samoin :D Mutta väreissä meillä taitaa olla eroa ;) Eikä neulominen oo miun juttu. Mutta niskat jumissa, hartiajumppaa, pitkiä saunoja(saunon useammin kuin mieheni...), makeaa jokapäivä, arvot... :) Paljon tuttua! Ihanaa viikkoa teille, mie toivon, et tajuisin kömpiä sänkyyn jo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha. Yllättävän samoilla linjoilla me ollaan sitten. Pienet värierot tekee hyvää :D. Mä kyllä tykkään oikeestaan kaikista väreistä, mutta sanotaanko, että mustan ja valkoisen kanssa sopii mikä tahansa. Että pohjalla mulla täytyy olla kuitenkin ripaus mustaa ja valkoista. :). Vastailen sun s-postiin heti kun aivot raksuttaa vähäänkään selkeesti ja lapset eivät kitise jaloissa (ne rakastaa tätä harmautta yhtä paljon kuin äitinsä). Ihanaa viikkoa myös teille, super kivaa kun sua pystyy seurata myös fb:ssa. <3 (valvo vaan, yöt ovat parasta aikaa, kunhan silmät pysyy auki :D)

      Poista
  3. Hih, mua nauratti eniten tuo "niskat niin jumissa että puren hampaita yhteen" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis puren yötä päivää hampaita yhteen ja kuljen hiukka kyyryssä. Kyllä, ei pieni niskajumppa tätä pelasta, mutta helpottais kummasti :D

      Poista