torstai 22. elokuuta 2013

Farkkuiset tonttutakit tyttösille


Tittidii!
Aaatsipadaaadaaa
ja
Hip Hip Jee!

( kärpänenkin on näköjään päässyt kuvaan ;D )


Vihdoin sain aikaseksi tehdä nämä.


Viime keväänä ostamani takkikangas tuli vihdoin ommeltua!
Kaavat: OB 4/12:ssa
Kankaat: Joustofarkku ja sinappitrikoo Rauman Jätti-Rätistä, 
ruutukangas kirppikseltä, Tilda-tilkku kaapin uumenista.
Isot napit Jätti-Rätistä ja nepit Tapion Lankakaupasta.
Vetskari anopilta ja nauha (ripustuslenkkinä) Keskisiltä.

Vuorta en laittanut, sillä takeista olisi tullut liian tönköt. Viime keväänä yritin tehdä itselleni farkusta saman mallisen takin vuorella, mutta ei tullut hyvä, toki se työ nyt ei muutenkaan onnistunut. 



Pitkästä, pitkästä aikaa ompelu oli tosi kivaa ja vain yksi kaksoisneula meni katki (ompelukoneessa sekä emännässä molemmissa vika). Nyt on talo sen näköinenkin, että emäntä on illan ja aamupäivän ommellut. Kenkiä, Legoja, vetskareita, nappeja, palapelejä, kyniä ja vihkoja on levitetty ympäri taloa. Ja rusinoillakin on äiti lahjonut tyttösiä vielä hetken odottamaan valmista. .. ja vielä hetki. .. tämä vielä..ihan kohta..  
Anteessi!
Onneksi Veronikan silmät kirkastuivat hiippahupusta niin, että äitin piti ihan hoilotella TonttuTorvista tyttösen korvaan peilin edessä. Ihanat enkelit äitillä!

Äkkiä leikkimään huusholliskaa ennen kuin tuo yötyöläinen tuolta herää, muuten se alkaa siivota. Jonka jälkeen se menisi pihahommiin, tulisi syömään, siivoaisi ja menisi pihahommiin, nukuttaisi lapset, siivoaisi ja lähtisi yöksi töihin. Rasittavan ihanan tarkka ja kerkiiväinen mies. Älä väsytä itseäsi kulta <3

Hyvää loppuviikkoa kaikille ja paljon auringonsäteitä!
Nauttikaa matkasta!

11 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos. Ihanaa että jäit ja Tervetuloa lukijakseni! <3

      Poista
  2. Vau mitä ompeluksia! Tosi tosi suloiset takit, miekin haluun :) Voi(han) aikuinen käyttää tällaista? :D

    Tiedän ompelukaaoksen eikä tarvi ees paljon tehdä. Meillä mies saattaa joskus joutua samaan asemaan, ei sentäs öiksi töihin :) Epistä mutta elämää ;) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Voi toki. Siinä mun kevättakkiräpellyksessä oli kans tuollainen hiippahuppu ja malli oli muutenkin suht tuollainen.

      Niin, jos meinaa jotain tehdä niin sitten on valittava sekasotku vaiko jättää tekemättä. Todellakin sekasotku! Ja miekkonen kyllä ihan tykkää kun teen lapsille vaatteita, joten ei se kiukussa siivoa mun kanssa kaaosta. :) Toki se vois mennä suoraan pihatöihin ja jättää mut siivoomaan, mutta hän nyt vain on niin ihana <3

      Poista
  3. Oih ja voih, en voi muuta sanoa! Ihanat! <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iinuska, lämmittää mieltä kun tuollainen ompeluekspertti sanoo oih ja voih <3

      Poista
    2. Ompeluekspertti, ja pyh!

      Poista
  4. Aivan mahtavat noi taki! Veronica tykkää varmaan todella paljon tosta hupusta!:) -L.T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kyllä se tykkää, mutta näki jo painajaisiakin tontuista syömässä muurahaisia <3. Tänään kaivoin tonttulakit esille ja näytin että sä olet nyt tonttu enkä pelkää yhtään. No nyt se kulkee vieläkin tonttulakki pihalla ja alkaa olla jo ilta. .. Pitäiskö ottaa pois ennenku vieraita tulee ? :D

      Poista
  5. Voi sitä hassua. Anna veronikan kulkee tonttulakki päässä. Lapsi on lapsi:) Oho.. kirjotin veronica vaikka veroniKahan se on:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, annoin tonttulakin olla ja herätti kyllä keskustelua :D Niin VeroniKa se on, pappi kun kerran sanoi, että parempi ilman c:tä :DD Kuuliaisesti tottelimme ja vain välillä harmittaa .. ;)

      Poista