keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Neulottu pikamyssy ja poolokauluri


Mintunvihreä talo on riisuutunut huurrepeitteestään.
Sorapiha näkyy jääksi muuttuneen lumen alta.
Voihan sade!
Eilen otin puikoille Novitan Hile-lankaa. Tein myssyn nuorimmalle neitoselle, mutta sovittajaksi suostui vain vanhempi neitonen. Suonen pikkuiselle tirpuuselle anteeksi tämän myssy-boikotin ja pistän sen flunssan piikkiin. 
Tänään täällä sadetta pakoilevat ja flunssaa poteva kyyhöttivät lähes koko päivän sisällä. 
Äiti neuloi ihka omalle siskolleen 'poolokauluksen' kerän lopusta. Sellaisen, ettei hiustötterö mene piloille kun sen päälle laittaa. Molemmat työt tein tasona. Poolokaulukseen ei ollu mitään ohjetta. Mutta tuohon myssyyn nappasin idean täältä ja ohjetta omin säännöin, vilkuilin täällä . Äärettömän helpot ja joutuisat välityöt!
Pitkästä aikaa kävikin niin, että koko kerä meni.  Olen tyytyväinen.



Kuvassa näkyy jokin aika sitten tekemäni perus tuubihuivi itselle. Oli nafti. 
Ja tadaa, neitoselle tuli ihastuttava pallokuosi kaulaan. :D

Isosiskon viime vuoden Pompin hiippahuppu oli innoittajana myssyn väriin.  Jonkin sortin samistelua <3.
Yllättävän tuottelias tällä viikolla olen ollut, ihanaa. Joululahja to do -lista on taas lyhentynyt ja stressi on vähentynyt. Ei kaikkea ole missään nimessä pakko tehdä itse. Ja vanhin kummipoikakin ohjeisti kysyttäessä, että ei missään nimessä mitään vaatteita sitten joulupakettiin :D.  Raukka, jolla on käsityöihminen kummitätinä. Ei mitään mattoja tänä jouluna siis..boring!

No mutta. Kaikkia joululahjoja ei ole vielä tehty.
Kaippa sitä pitääkin mennä laittamaan neitoset nukkumaan.
Saunaan ja neulomaan.

Rattoisaa keskiviikkoiltaa teille ja iloa loppuviikkoon.

Tervetuloa uusille lukijoille!

16 kommenttia:

  1. Oi kuinka suloinen myssy! Itselläkin joululahjoja pitäisi tehdä, lista on pitkä. Kun vain aikaa löytyisi (tai saisi aikaan silloin, kun sitä olisi ). Jostain syystä pienpoika ei anna äitin ommella rauhassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3. Kummasti sitä aikaa ei olisi mihinkään ellei sitä sitten vain väkipakolla ota ;). Ei aina niin kivaa tehdä pienten kanssa, mutta kyllä siihenkin pikkuhiljaa oppii. :)

      Poista
  2. Todella suloinen setti! Täällä on neulottu ja virkattu tuota samaa lankaa, se on kyllä aikas passelia pikku prinsessoille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Tuo lanka on kyllä tosi ihastuttavaa kaikin puolin. Täytynee piipahtaa blogissasi, jos näkisin siellä tekeleesi elleivät sitten ole matkanneet pukinkonttiin. :)

      Poista
  3. Ihania välitöitä olet tehnyt! Nyt saa tytöt samistella. :)

    Niinpä! Ei tosiaankaan tarvi kaikkien lahjojen olla itsetehtyjä! Stressi hiiteen siis ja kauppaan. ;) Täällä on tuotteliaisuus ollut viime päivät kadoksissa, tainnut karata teille.. Pyytäisitkö sitä taas täälläkin välillä käymään. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. <3

      Juu. Stressi? Mitä se on? Siivouksetkin jää tekemättä jos siltä tuntuu :). En kyllä lähetä takaisin. Sitä on kaivattu. Sun on syytä vähän hengatakkin välillä, kun kaikki joululahjatkin olet jo ryökäle mennyt tekemään ;). Ahkeruus palkitaan..enkä sitä paitsi usko että sormia pyörittelet sohvalla istuen. Kaippa sinä jotain askareita toimitat alati jos yhtään sinua tiedän :).

      Poista
  4. Ihania neuleita.:) Itse rakastan joulu juuri siksi, että saan tehdä joululahjoja itse, tosin välillä kyllä pitää muistuttaa itseä olla stressaamasta niistä ja vaikka jättää jotain joskus poiskin to do- listalta. Se kun ei ole lyhyt.:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 . Tuo on totta. Joulu on kyllä kieltämättä paljon ihanempaa kun saa tehdä maallisen joulunsa omin pikku kätösin ja ilahduttaa muita. Mutta stressiä niistä helposti pukkaa ja tuntuu että aina joka vuosi se tulee aiemmin ja kovemmin. Nyt olenkin tänä vuonna yrittänyt olla stressaamatta yhtään. Ja teen vain välttämättömimmän, ettei tule joulun jälkeen käsityöboikottia :)

      Poista
  5. Oi miten suloiset! Meni himskutti ohi koko postaus, mutta tajusinpas kelata nauhaa taaksepäin :)

    Miulla on aita matalalla tämän joulun kanssa, ja jos jotain syntyy, se on plussaa :) Mut kieltämättä alkaa stressaa kohta ostolahjatkin, kun pitäis ajoissa saada ne liikkeelle ihmisille :) Haluisin rauhaisan joulunajan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti <3. Noh, sulla nyt on niitä arjen uusia pyörteitä, että eipäs kaikkea voi huomata.. :)

      Jotain syntyy ja jotain ei. Kunhan syntyy oikea joulumieli. Ja sehän ei stressaamalla synny. Jotenka nauti matkasta jouluun . .. niin minkäkin yritän tehdä :) <3

      Poista
  6. Onpa ihana myssy ja muutenkin kivoja juttuja sulla täällä blogissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ja ihanaa kun kävit blogissani. Ja uudestaankin saa tulla ;)

      Poista
  7. En ookkaa sun blogissa kerenny tällä viikolla käymään ollenkaan. Sen verran kiirusta pitänyt:) Ihan huiput noi pipo ja tuubihuivi! Kyllä taas Elenan kelpaa <3 hih! Hyvää viikonloppua sinne! t. L.T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana rakas, kun tulit piipahtamaan <3 Kiitos. Kyllä Elenan ja Niinan kelpaa :). Olet parhautta, viikonloppuja myös sinne <3 <3

      Poista
  8. Miten ihanainen tuo myssy! Tämä täytyy pitää mielessä, voisin eräälle pienelle neidille neuloa moisen myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 On ainakin super helppo ja nopea tehdä :).

      Poista