tiistai 29. tammikuuta 2013

Rätei ja lumpui..


Ompelin nuoremmalle tyttärelleni Elenalle mekon joululahjaksi. Kyseessä olevassa mekossa on ensimmäinen vetoketju, jonka olen omalla koneellani ommellut (kiitos anopille, joka opasti tumpeloa). Mekon kaava on Ottobre 6/2012 lehdestä. Oikeasti mekkoon kuuluisi pitkät hihat, mutta tein lyhyet. Kuvassa olevan naulakon  mieheni on tehnyt vanhasta laudasta ja sisustuspuodista ostetuista koukuista.





Koska mekko oli suhteellisen nopea tehdä ja mukava pienen tyttösen päällä, päätin tehdä tulevalle kummityttösellenikin samalla kaavalla mekon.










Mekossa on samanlainen vetoketju kuin Veronikalle tekemässäni mekossa (mekko aiemmassa postauksessa). Erikoisvetoketjuja myy nettipuoti Fabriina.






Tulevalle kummityttöselle (ristiäiset tänä viikonloppuna) vien myös tuollaisen 'aktiivirätin'. En ole tietoinen, että miksikä tuota rättiä varmasti kuuluu kutsua, mutta kutsun sitä aktiivirätiksi. Pieni neitokainen saa tunkea tuon suuhunsa äidin hupparin nyörien tai lelujen pesulappujen sijaan. Oma tyttäreni 5 kk:tta rakastaa ruutukuosista rättiään ja se on vähän väliä yltä päältä kuolassa. Nam!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti