sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Jälleen pitsisukkia..




Neljä näitä pitsisukkia tehtynä ja vielä saman verran tekemättä eli yhteensä näitä 8 sukkaa!  Ihmiset ovat ihastuneet tähän malliin ja tahtovat vielä tismalleen samoilla väreillä (valkoinen lanka ja ruskea nauha), vaikka olen yrittänyt kaupitella muitakin värejä. Ymmärrän täysin miksi tämä malli ja tämä väri on mieleinen. Onhan Garnstudion sivuilta löytämäni kuvio äärettömän kaunis. Yritän tehdä jokaisesta sukasta edes kärjen ja kantapään verran erilaiset. Oli kyllä pakko ottaa toisille puikoille sellainen inspiraatiotyö, ettei mene järki näitä  samoja pitkiä sukkia tehdessä :D. 







Tässä myös maton tilanneelle asiakkaalle yllätykseksi kori, johon käytin kaikki loput lilat kuteet joita minulla oli. Hän tilasi minulta virkatun maton ja se oli hieno paikallaan (näitte kuvan täällä ja saatte myös ohjettakin joskus kun innostun). Käytössä huomasimme, että valkoinen kude ei sopinut joukkoon. Oli sen verran, no sanotaanko kuten anoppini, fletrua kudetta (kiiltäväpintainen ja toiset mattapintaisia), että tykymmät kuteet nostivat valkoisen kuteen kuprulle. Harmittava juttu, mutta käsityö on aina vähän tämmöstä. Käytännössä vasta huomaa, että mikä oli vika juttu ja mikä loistokas idea. Paksuus kuteilla kuitenkin oli suurinpiirtein sama, joskus jopa valkoinen oli paksumpaakin kuin lilat. Elikkä syy siis oli kuteen laadussa muuten. Fletru mikä fletru ;D . 


8 kommenttia:

  1. Mukavaa alkanutta viikkoa!!! Mitä tuollaisten pitsisukkien hinnaksi tulee, jos ne vain tilata töksäyttää?? -mä-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilata töksäyttää sitten vain! <3
      7 veljestä langasta tehdyt sukat maksavat 30 e ja Nalle langasta 35 e. Toimitusaika on tällä hetkellä vähä pitkä, kun on tosiaan noita muitakin sukkia tilattu :) Ja minulla on muuten harmaata sukkalankaa kaapissa, jos sen värisestä tykkää. Toki kaupasta saa minkä väristä vain ja sekin käy, että valitsee itse langat ja tuo mulle. Pitsimallia olisi kiva, jos saisi tehdä jotain muuta välillä kuin tuo kuvan pitsimalli. Kahdeksat sukat (4 paria) tuolla tilattu joten suoraan sanottuna se tökkii.. :DD Mutta mikäli tuo on aivan EHDOTON, niin teenhän sitten tuollakin. käy kattomassa:

      http://www.garnstudio.com/lang/fi/search.php

      Siellä niitä on, joten ei muuta ku mieleisiä valitsemaan :). Muokkaan aina mallia vähän, mutta saan kuitenkin osviittaa millaisia sukkia kaivataan..

      Poista
  2. ... Nokun toi malli ois niiiin kiva!!! Tilaisin yhet harmaat ja yhet luonnonvalkoiset kokoa 38. Siis vain jos otat tilauksen vastaan!! Kiire ei oo, toivottavasti enssyksyyn ois piiiitkä aika;) Toiset mulle ja toiset esikoiselleni, nuorelle neitoselle, meillä kun on sama jalankoko jo!!! Hui, niin ne vauvat kasvaa isoiksi... Ajankulua ei vain huomaa, kun itselle ei oo tullu ikää ollenkaan... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tietysti otan ilomielin tilauksia vastaan!
      Olenkin jo hypistellyt tuota lankakorissani lymyilevää harmaata lankaa, joten hienoa että se passaa. Kyseessä siis Impivaara-lanka. Käykö 7 veljestä lanka luonnonvalkoisena toisiin sukkiin? :)
      Yritän tehdä ne niin pian kuin mahdollista, kunhan olen saanut nuo toiset sukat tehtyä. Tekee jo paljon kun on erin väristä lankaa välillä. Joten älä siellä murehdi, että haluat tuota mallia, se on super kaunis! Tuleeko nauhoja ja jos niin minkä väriset olis toivomuslistalla?

      Lapset kasvavat aivan liian nopeasti. Niistä ajankulun huomaa parhaiten. Hetken ovat lainassa meillä, joten kyllä neitosia passaa hemmotella ihan luvan kanssa <3 . Syksyksi samistelu sukat äipälle ja tyttöselle tulossa siis... Ja hei, jokos keittiöremppa on tehty? Pääsiäiseksi tinki?

      Poista
    2. Luonnonvalkoisiin sukkiin tulisi harmaat nauhat ja harmaisiin sukkiin tulisi valkoiset nauhat. Kyllä on helppoa, kun ei tarvii muuta kuin toivoa;) Taidat olla sukkahaltija;)
      Joo, remppa kesken, ei tinkiä pääsiäiseksi, kun lattiakin tulee vasta ensiviikolla, mutta hiljaa hyvä tulee... Varsinkin kun omistaa tällaisen maltillisen ja rauhallisen luonteen joka ei koskaan hötkyile suuntaan eikä toiseen... Huokaus, kyllä odottavan aika on piiiiiitkä!!!!!

      Poista
    3. Juu varsinainen sukkahaltija :)
      Kuulostaa hyvälle nuo teitin sukat! Käyn katsomassa tänään lankoja kun on kulkua Päntäneelle. Ja hankin ne nauhat kans :)

      Uskon, että välillä on aika piiitkää kun on kuitenkin kyse talon keskuksesta ja hinku saada se nopeasti valmiiksi. Mut kyllä se siitä sitten ajallaan valmistuu. Teettää samalla luonnetta, kun pitää odottaa (paraski puhuja, millään ei malttais odottaa kevättä, että pääsis ulos autotallin perustuksille komenteeraamaan ;D )

      Poista
  3. Kyllä noilla taas kelpaa jonkun tallustella. :)

    VastaaPoista