maanantai 20. tammikuuta 2014

Trikoomekko hetkessä



Vartti ja mekko redi. 

Tämän mekon osaa ihan varmasti jokainen ketä ompelukoneen omistaa (vink vink vaan heille ystävilleni, jotka yleensä ei ompele). Todella selkeän ohjeen Zero Weist -mekkoon löydät Tyrnifarmarit-blogista. Näitä pitää kyllä ehdottomasti saada muunlaisinakin, kuviollisista ja hieman juhlavemmistakin kankaista. Pikkusen meinaa Kipa olla innoissaan, mutta antakkee kun mä hetken fiilistelen :). 


Kangas Kauhajoen Kankaiden Poistomyynnistä ( huimat 2 e metri :D ), Resorikankaat paikallisesta kangaskaupasta.



No mutta ei mulla tänään muuta kuin että innostukaa rennosti käsitöistä. 
Katsoin yks päivä yhdessä blogissa ohjetta, miten tehdään trikoopipo erikeepperillä liimaten. Hetken pyörittelin silmiäni, mutta onneksi heräsin nopeasti. Hei, ihan sama! Sehän oli ihan super magee pipo!

Rentoa menoa, etukenoa ja sellasta arjen hassuja hauskoja fiiliksiä teille lukijani! 
Elämä on kyllä ihan huippua kun sen välillä osaa ottaa ihan vaan rennosti :) .

17 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. No kiitos <3 , mutta tämä on kyllä niin helppo tehdä, että ei tarvita edes mitään kaavaa, joten ihan varmasti osaisit sinäkin tämän tehdä.. jos vain omaat ompelukoneen ja väh. 1,60 m kangasta. :)

      Poista
  2. Hih, ihanat poseeraukset! Enpä aiemmin ole yhtään tälle monien tykkäämälle zero wastelle lämmennyt, mutta tuo vyö muuttaa asiaa aika lailla ;) Ehkä, ehkä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahah. no eikös vaan :D ? Jäyhää pohjalaismiestäkin ihan meinas hymyilyttää kuvaaminen <3 . Joo niin munkin mielestä muuttaa. Ehkä tuota kangasta pitäis tuossa helmassa olla vähemmän vielä, että ei olis noin paksuja laskoksia vyötäröllä. Mutta näin helppo kaava on kyllä super koukuttava. Ja etenkin kun minä nyt rakastan kaikkia röyhelöitä, vastapainona tietenkin jotain rosoista ettei nyt liian romanttista oo. :). Paljon kangasta tähän kyllä menee, mutta meneehän aina aikuisten vaatteisiin suht paljon.

      Poista
  3. Wow! On siinä mulla upee malli, käsityöihminen ja sisko samassa paketissa ! Näyttää niin kivalta et vois jopa harkita ite tollasen tekemistä :O :D Terkut täältä etelästä <3 L.T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhaa, Kiitos <3 . Joo tämä on kyllä sellainen aloittelevan omelijan unelma. Kankaan menekki on huima, mutta ei kripaise kun käyt hakemassa Jätti Rätistä kankaan. Pääset varmaan jollain kympillä. mUt jos lähdet tilailemaan niin kympillä ei saa paljon mitään kangasta. (tää oiski super hyvä aihe postaukseen. Monilla kun on luulo, että tulee halvemmaksi tehdä itse vaatteet, ei tietty sulla kun olet niin seurannut tätä räpeltelyä vierestä). Voidaan kyllä tehdä niinkin että otat mukaan kangasta kun ens kerralla tuut ja sitten ommellaan yhdessä ? Terkkuja sullekkin systeri ja kaikille muillekkin <3

      Poista
    2. Nii no sekin vois olla hyvä idis että sitte ku sinne tuun ni sitte tehtäis yhessä. Multa tuskin onnistuu ton tekeminen yksin. Kangas vaan puuttuu, mutta eiköhän se sun ohjeiden avulla löydy ;)

      Poista
  4. Ihana tunikamekko. Sä oot saanut jo kankaan ommeltua, minä pyörittelin eilen sitä käsissä ja pistin pois. Ei ideaa....
    Josko tämän illan jälkeen yhtä ideaa rikkaampana, kun pääsee ompelukurssille :-)
    On sulla ollut taas ihania postauksia. Ja ihania kuvia. Sulla on kuvauksessa kun taito hyppysissä.
    -A-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Täällä blogeissa kun pyörii, niin to do -lista on mittaamaton ja vararikko lähellä (mihin ei kotiäidin 'tuloilla' paljon muuten tarvita :) ). Mut saapi nähdä mitä se ompelukurssi poikii. Käyttövaatetta, juhlakudetta vaiko sisustusjuttuja. Mielenkiinnolla odotan myös sitä, että millainen ohjaaja. Kiitos kun pyysitte mukaan <3.
      Kiitos. Ja kuvathan eivät luonnollisestikkaan ole minun. Että isäntä taas räpsinyt. On sulla etevä poika. :)

      Poista
  5. Vielä piti palata tätä mekkoa katsomaan:) Tämä on ihana ja just vyön kanssa. Sopii mainiosti sinulle. Itsekin ehkä laittaisin jonkin vyön. Kesäksi tämmöiset olisi ihania lyhyen hihan ja hyvin ohuen ja laskeutuvan kankaan kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva kun tulit :) . Kiitos. Kyllä tämä minun kropallani ainakin kaipaa vyön. Jotenkin notkoselkä ja iso kaapu ei oikein sovi yhteen. Joo jokin sifonkikangas olis ihana <3 Jään odottelemaan sinun versiotasi :)

      Poista
  6. Tiedäks sä sen vanhan iskelmän, se menee jotenkin näin; "Ei maailma kauniimpaa synnyttää voi, oot täydelliineeeen..." <3 Ihan rupes soimaan päässä! Miepäs en oo tähän tunikaan ennen törmännytkään, kiitos siis vinkistä! Ja sopii mainiosti talvikumisaappaisiin ;) Se onkin tärkeä kriteeri! Oot ihana, hymy karkas nauruks toiseks alimman kuvan kohdalla, varsinkin kun mietin, että siellä on toinen kuvaamassa! Ihanat kuvat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha Anni! Sä olet ihan mahdoton! <3 Joo taisin minäkin ensimmäistä kertaa törmätä tähän Saumanvara-yhteisössä fb:ssa. No sopiihan tuo nyt kumppareihin. Ja pikkumyy takkiinkin ku vain pistää päälle eikä sen enempää vilkuile peiliä. ;) Hih, kiitos. Kyllä tuo jäyhä pohojalaasmies otti aika naama peruslukemilla noita kuvia ja kyseli vielä että kuvataanko yksityiskohtia? .. oli kylmä ja niin yksinkertainen vaate, mutta ihanan innostunut kuvaaja <3. Välitän viestiä eteenpäin, että miekkosestani on kehkeytymässä varteenotettava kuvausassistentti.

      Poista