torstai 9. tammikuuta 2014

Jämäkuteita lattialle ja vähän myös seiniin


Arki on alkanut. Turvalliset rutiinit ovat täällä. Niihin panostaen vie arkeni kulku uuteen ulottuvuuteen.
Miten ihania voi olla joka päiväiset työt, kun vain ottaa sen asenteen.
Miten kauan tätä kestää sitä en tiedä, mutta nautin tästä hetkestä.

Tässä viimeisin virkkuutyö: jämäkudematto. Harmaan eri sävyjä päätyi eteiseen. Kohta on reunuskin sävysävyyn, jos näitä kelejä piisaa. Nauretaan sillekkin vain,
hurlumhei, kun on hyvä olla!
Ei stressiä, ei paineita, ei harrastusta työnä ja ei kiirus.



Kotikin on riisuutunut joulusta. Viimeisimmätkin joulukoristeet (kaikki koristevalothan ei ole joulukoristeita eihän?) ovat kaapin perukoilla ja jotain pientä on täytynyt kehitellä. Joku rohkea voisi kutsua touhuiluani sisustamiseksi.

Kierrätettyä kudetta taulunkehyksien ympärille ja taulu on valmis.
Hieman ihania kortteja, uusi 2014 kalenteri ja pienellä vaivalla taas himpun verran piristyi keittiö. 
Tein eteiseen hieman saman tyylisen taulun, mutta on niin vaikea saada edes jokseenkin valoisia kuvia eteisestä, että antaa olla. Enkä tässä ala valittamaan harmautta, joka vallitsee yhä.
Enkä todellakaan valita, että lunta ei ole maassa vieläkään, 
enkä muuten nyt ainakaan valita sitä ettei talomme vierestä kulkeva tie ole asfaltoitu vaan ihanan kurainen möykkytie. 

Miksi minä näitä valittelisin.
En tietenkään.
Saan käyttää kumppareita kaupassakin, eikä kukaan pahemmin edes ihmettele. 
Käyttäisin niitä varmaan juhlissakin, ellei nyt ihan joku vallan loukkaantuisi moisesta. 
Vulgaaria! 

Jatkan siis tätä eloani ihan ilman lunta ja koitan nauttia syksyksi ostetuista saappaista (enkä edes mieti sitä, että käyttäisin niitä kyllä yhä luntenkin saavuttua, vähän outo kun olen ;D  Karvalakki ja kumisaappaat, ihan perus settiä, eikö? ).




 Kaiken näköistä vaatetta sun muuta on valmistunut ja joululahjatkin on jäänyt vallan esittelemättä. Jotenkin ei vain meinaa virta riittää kaikkeen, kun panostaa arkeen. Siihen, että lapsiakin ehditään kunnolla sylkyttää, ruoka on laitettuna ja salaattikin pöydässä, siihen että talo olis suht siisti ja roskikset tyhjät. 
Ennen saattoi päivässäni kulua monta tuntia koneella ja blogipäivitykset vievät aina aikaa rutkasti. Nyt olen tietoisesti vähentänyt koneilua ja miten paljon kaikkea muuta ehdinkään tuona aikana tehdä. Olen aloittanut yhden projektin jossa lopuksi pääteltävänä pitäisi olla sen liki 800 silmukkaa. Se vie aikaa, mutta mikäs kiirus tässä valmiissa maailmassa olisi. Ihanaa haastetta harrastukseen. <3

Haasteita, ihania oivalluksia ja iloa arkeesi
toivottelee Kipa.

10 kommenttia:

  1. Juuri niin...mihin tässä kiirus on...:)
    Olen oikein opettelemalla opetellut tuo kiireettömyyttä...ja sitä, että kaiken ei tarvitse olla aina viimeisen päälle...maton hapsujen olla suorassa...joskus sekin vaivasi.
    Eikä harmita tuo meidän kotitiekään.. joka, myös on päällystämätön ja jonka takia Niilo joutuu, joka lenkin jälkeen suihkuun...:)
    Tämähän vain on ELÄMÄÄ!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hih, maton hapsut suoraksi? No on siinä ollut siisti meininki. Onneksi hieman olet opetellut 'lepsuilemaan'. :)

      Minua kyllä harmittaa tuo meidän kotitie, mutta ei ihan ärsytykseen asti kuitenkaan. Tosiasia vain on, että se on tosi epäkäyttis Mutta... se antaa minulle vielä suuremman (teko)syyn käyttää saappaita kelillä ku kelillä :DD

      Tää on elämää. Ja aivan ihanaa onkin, kun vain rennolla otteella on hieman sellainen huleva (kuten täkäläiset sanovat) tai edes opettelee olemaan ;)

      Poista
  2. Sanos muuta, kaikessa on puolensa. Oon monta kertaa siunaillut miten HYVÄ on ajaa nyt pyörällä töihin! Mahtavaa! :) Muutama liukas keli, mutta muuten on saanut körötellä huoletta! Jes! :)

    Epäilemättä kyse on sekä mielentilasta että asenteesta. Arjesta saa kamalan kummajaisen mieleen, jos pitää nipottaa joka asian suhteen ja jos on pakko ehtiä kaikkea. Ja varsinkin kaikkea mitä muutkin! :) Jos joku osa-alue jää hunningolle, joku toinen voi paremmin yleensä ja ne on harvemmin meillä kaikilla samat alueet. Mutta elämään mahtuu monenlaista kautta, joskus voi hyvällä omalla tunnolla vähän blogeilla ja jättää kotikolonsa hetkeksi huomaansa, joskus päinvastoin. Pääasia että itse ja lähellä voidaan hyvin :)

    Voisin jauhaa loputtomiin, sen sijaan taidan vaan huokaista, että taas ollaan mietitty hyvin samoja asioita ihan eri puolella Suomea! Tuli hyvä mieli tästä siun kirjoituksesta! :) Ihanaa arkea, ilman konetta, ilman stressiä, asenteella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella mageeta että sitkeesti olet pyöräillyt töihin. Hyötyliikuntaa :)

      Joo siis en mä mikään nipottaja olekkaan, kummajainen olen ehkä minä eikä arki . Rennolla meiningillä, mutta hieman joihinkin asioihin enemmän painottaen. Liikunta ja suht terveellinen ruokavalio. Toki tälläkin viikolla on huvennut lihapiirakoita ja pinaattilettuja jääkaapista, mutta siis sellainen perusarki kuitenkin suht reeraan. Lähes kaikki aika kun on mennyt käsitöille tai mihin milloinkin. Joo. Ehkä ens viikolla panostankin jokapäiväiseen bloggaukseen ja sitte seuraavaksi taas toisin päin. Mutta rennolla otteella kaikkea. Joskus nipotellenkin edes jostain,e ttei ihan retuperällä ole kaikki ;D

      Ihanaa jos pääsin ilahduttamaan jollain tasolla, vaikka todellakin tuossa valitin säätä jne. Sillä sarkasmiahan tuo oli. Hymymerkki vain puuttui ;D Ihanaa arkea myös sinulle töihin ja kotiin. Asennetta ja stressittömyyttä takaisin niitäkin lähettelen. .. olet ihan huippu-mimmi <3

      Poista
  3. Teillä on niiiin kaunista! Tuollaista virkattua mattoa olen alkanut miekin havitella, ehkä jossain vaiheessa saan aikaiseksi kuteita hankkia, niin saisi senkin projektin alkuunsa. Tuo ajankäyttö mietityttää monesti täälläkin ja usein se ruuanlaitto jääkin viime tinkaa ja siihen, kunnes nälkä on kiljuva :p Koneella notkumisen sijaan voisi tehdä oikeasti asioita, mutta toisaalta -on tämä koneella notkuminen välillä aika antoisaakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos :) Meillä taitaa olla aikas saman tyylinen maku! Ehdottomasti muuten virkkuuta kehiin. Kaikessa rauhassa saa touhuta ja sen voi ottaa mukaan. Kyläänkin mennessä käsityöt on mukana, ihmiset enemmän yllättyy jos minulla ei käsityötä ole mukana,.. huolestuttavaa :D On tämä koneella notkuminen super ihanaa, mutta tosiaankin koukuttavaa. Menisi vaikka viisi tuntia putkeen niin ettei edes huomaa ajan kulua. Mihis se aika taas tänään menikään.. hmmm.. :)

      Poista
  4. Ihana virkattu matto! Pitkään jo haaveillut sellaisesta, muttei ole tullut vastaan. Tai sitten pitäis opetella virkkaamaan... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ei muuta ku äkkiä opettelemaan.. aikas nopeesti nämä matot tulee valmiiksi, kun on 'lanka' niin paksua. Toki tiedän, että anoppini tekee tilauksesta mattojakin, jos alkaa tuntua ettei virkkaus luonnistu ;). Mutta ihmeessä kokeile itse. Varo vain ettet jää koukkuun ;) <3

      Poista