tiistai 5. marraskuuta 2013

Piparireunaiset sukat puunapeilla


Olemme jonkin sortin pilvenreunalla, piparkakkureunallakin voisimme tanssahdella. 
Pyörähtää piruettia arjen keksellä. 
Välittämättä siitä että maankamara, jonne mitä ilmeisemmin rämähdämme, on kova.
Pienet lapset ovat kovin rohkeita.
Pienten lasten aitous on jotain käsinkosketeltavaa.
Se on alati läsnä ja siihen voi luottaa. 


Totuus on useimmiten julma, mutta lapset eivät.
He vain pamauttavat totuudet omien näkemystensä mukaan esille. Ihailtavaa.
'Äiti onko sulla iso maha?'
--
"Riippuu mittarista." 
Ja päätän, että en jää pohtimaan asiaa. Hymyilen.
Vastaavasti taas on kysytty
"Äiti, miksi sinulla on isot hiukset?"
Kenties lasten mittari on aika pieni. Ja iso mahakin on vain tavoittelemisen arvoinen asia, eikä missään nimessä vältettävä asia. Käsketäänhän syödä hyvin, että kasvaa sitten isoksi. Aikuisena taas vältellään kasvamasta isoksi. Ristiriitaista.


"Onkohan nämä yhtä makoisan makuiset kuin värit ovat?"
Koitetaan.
Tunkee napit suuhunsa ja kuolavanasta rinnuksilla päätellen voisi olettaa, että varsin maukkaat ovat.
Pitäisiköhän minunkin koittaa. Vaikkakin yhtä vaaralliset hampaille nuo taitavat olla kuin kermainen kakku, pehmeät ystävän leipomat fudget, 300 g karkkia ja suklaata, mehut ja keksit. 
En myönnä.
Kuolasin vain rinnuksille ja haaveilin noista edellä mainituista herkuista.
Kuka tässä sanoikaan, että totuus on julma?

Pikkusisko lanka olisi ehkä vaatinut pienemmät puikot, mutta todellisuudessa eivät näytä näin pömppäiseltä kuin kuvassa.

Puunapit ova sekalainen seurakunta sieltä ja täältä. Gjestalin Maijaa ovat maastonvihreäntummanruskea lanka ja tuo armottoman upea roosanpersikanpinkkikin (tällä hetkellä lempilankani, eikä suinkaan vähiten värisävynsä vuoksi mutta myös langan laatu ja paksuus ovat ihastuttavat). Novitan Pikkusiskoa on tuo mintunvihreä. 
Herkkuja värejä.
Nam.
Ehkäpä nyt olisi aika kutaista pari riviä jotain hammastahnan väristä ja antaa omalletunnolle edes hieman armoa. 
--
Surkuhupaisaa, uskomatonta jne.
Juuri kun puhun tässä hammastahnasta, tulee vanhempi neitonen pyytämään
"Ota tää pois".
Ja yrittää pyydystää hampailla ja kielellä käsistään muumipurkkaa.
Pilvenreunalta pudottiin siis täällä tällä kertaa johonkin tahmeaan, mutta maankamara odottakoon vielä hetken. Olen niin happy näistä suloisista sukkasista, että yhdet purkat nyt ei häiritse yhtään ja kylmä maa odottakoon.

Palailemisiin. Herkuttelemisiin. 
Pitkää pinnaa ja herkullisia värejä teille toivottelen rakkaat lukijani!


20 kommenttia:

  1. Ihanat! Kertakaikkisen ihanat! Kumpa niitä olisi joulupuodissakin, niin saisivat kummilasten jalat jouluksi makeat sukat!!! Vink, vink!!! -mä-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. <3 Nämä taitaa mennäkkin sinne puotiin, mutta minkäs kokoisia tämmöisiä ne sais olla, jos vaikka parit kutaisis vielä? :)

      Poista
  2. Voi miten suloiset sukat...ja niin suloinen on tutkij/maistelijakin♥

    VastaaPoista
  3. Kyllä on söpöt sukat! Jos oikein ääneen lupaisin, niin saisinkohan tämän vuoden puolella edes yhden sukkaparin aikaiseksi...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Ehdottomasti. Ja minä voisin vastapainoksi tehdä jotain muutakin kuin sukkia ;)

      Poista
  4. Ihanat villasukat, ja rakastuin tuohon roosaan lankaan :) Ehkä ostan sitä ;) Nimittäin tällä rouvalla on puikot käsissä suurilta osin siun inspiroimana. Toistaiseksi osaan neuloa vaan ympyrää mutta ehkä se siitä laajenee :) Haha! :) Ihanaa iltaa sinne, pää pilvissä ja jalat maassa, eiks juu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Osta ihmeessä. Tapion lankakaupasta ainakin saa (sieltä minä hain, mutta niillä on nettipuotikin). AIVAN UPEEN MAKEEN IHANAAAAAA!!!! SINÄ NEULOT!!!! Jään odottelemaan, tuleeko säärystintä, hihattimia vai mitä ympyrää se siellä tekelee <3 . Ja illanjatkoja myös sinulle. Olet niin paras <3 Ja absoluut mä kuule hillun pää pilvis, ihanaa et oot messis!

      Poista
  5. Suloisia piparireunaisia nappisukkia!

    VastaaPoista
  6. Suloiset jarpaat ja sukkaset! <3

    VastaaPoista
  7. On kyllä todella suloiset sukat!:)

    VastaaPoista
  8. Voi mitä söpöläissukkia, aivan ihania! Paljonko sulla oli silmukoita noissa lasten sukissa? Ootko tehnyt aikuisten koossa? Mie koitin kesällä pilvenreunalla sukkia alottaa mutta tuli niin julmetun tiukkaa ettei mahtunu jalkaan.. hermohan siinä meni ja kutimet lens nurkkaan ja pilvenreunat jäi oottaan kärsivällisempiä aikoja. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi, kiitos <3 . Neuloin 2,5 puikoilla ( langan paksuus nalle langan ja seiskaveikan välimuotoa ) ja silmukoita oli 11 puikoilla. Kantapäätä varten taisin kaventaa pari s pois. Ja lapaosuudella oli sen 10 s per puikko. Mutta.. jos tekee kokonaan kirjoneuletta, saattaa olla kannattavaa tehdä hieman enemmillä silmukoilla tai vaikkapa suuremmilla puikoilla. Minulla on julmetun löysä käsiala, joten seisaveikkaakin työstän kolmosen puikoilla. (joskus 2,5 puikoilla). Kirjoneule on minulle kans ihan hepreaa, mutta just tuollaisen yhden mallikerran toistaminen meni ihan iisisti . Ei muuta ku pilvenreunalle taas kököttelemään ja haastamaan itseään. Kirjoneule on just niin haastavaa kuin miltä se näyttääkin ;D. Ja ehdottomasti vaatii pitkää pinnaa. Sillä se on super hidasta! jään innolla odottelemaan tuotoksiasi!

      Poista
  9. On kyllä upeat sukat, tykkään erityisest väriyhdistelmistä =) Ois varmaan itekkin aika ottaa kutimet esiin :) Mutta tollanen pilvireuna ei kyllä onnistu multa ;) ehk joskus....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. <3 Ehdottomasti kutimia kehiin ja lämmikettä ylle . Kyllä talvella nyt hiukan pitää lankoja hypistellä? :)

      Poista