perjantai 22. helmikuuta 2013

Virkatut tossut




Nämä tossut valmistuivat suhteellisen nopeasti rupattelun lomassa. Tossuissa on käytetty kolmea erin väristä lankaa päällekkäin. Hienosti sai kerän loput kulutettua näihin. Vielä olisi paljon lankoja joita kuluttaa. Malli on omasta päästä, mutta kukka on nimeltään 'perinteinen kukka'. Nappi on joku löytö Närpiöstä.





 Olohuoneen maton virkkasin joskus ajat sitten. Tämä on jo toinen tämän kokoinen matto, jonka olen olohuoneeseen virkannut. Ensimmäisen maton tein lakanoista revityistä kuteista, mutta matto ei sitten ollut kestävä. Vanhat kuteet sen verran haperoita, että kirjaimellisesti repeytyi käsiin. Monta tuntia työtä hukkaan heitetty, mutta ei sentään ihan ilman mattoa olla, kun on uusi tilalla.







6 kommenttia:

  1. Nää on jo siis toiset tossut? Eikös ne ollut eri väriset mitä sillon virkkasit, kun olin teillä? Hienot nämäkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu nää on jo siis toiset, mutta toisia en viitsinyt kuvata kun olivat jo käytössä ja sen näköisetkin.. olen tepastellut niillä ulkonakin :) Ihan kivat käytössä, vähä paksummat.

      Poista
    2. Eikä muuten varmmaan kastukkaan niin helposti vaikka pihallakin kävis.?

      Poista
    3. No jos ei kovin märkää ole :) pahimmin ne eteisessä kastuis, kun siellä on lumi sulannu.. Mut nytten ei varpaat kastu, vaikka tossut vähä kastuiski.

      Poista
  2. mistä maton ohje on? oon ettiny tosi pitkään virkatun maton ohjetta, ja toi matto on aivan täydellinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, se on osin omasta päästä ja osin jostakin ohjeesta.. (en tietysti enää muista mistä ohje), mutta kangasaitta. fi:ssä on vähä vastaavan näköinen ohje: http://www.kangasaitta.fi/kangasaitta/web.nsf/pages/D2F1F2562D16407FC225787A005C1041/$file/Aura_matto_01092011.pdf

      Poista