sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Elenan Riine-mekko



Nuoremmalle neitoselleni ompelin Riine-mekon Mekkotehdas-kirjan ohjeen mukaan. Kirjassa ovat pienet kaavat, joten 86/92 koon mukaan tehty (lyhennetty kuitenkin) passasi erittäin mainiosti kohta jo puolivuotiaalle Elenalle, joka lähinnä käyttää 68 koon vaatteita.
 Kangas ja pitsi tarttui mukaani viime reissulta Turusta. Tarkoituksena olisi tehdä isosiskolle samasta kankaasta Riine-mekko, koska kangasta jäi reilusti.




Kuva vielä mekosta uuden käsityöpöydän päällä. Revin vanhasta kirjasta sivuja ja kontaktimuovilla liimasin kuvat pöytään. Pöydän reunaan teippasin myös mittanauhan, kätevää kun on mitta aina esillä. Kontaktimuovi meni kyllä paikoitellen armottomasti kurttuun, mutta ompelukoneiden alta sitä ei onneksi pahemmin edes huomaa. 


6 kommenttia:

  1. Hienon kankaan olet löytänyt ja hieno mekko! Sielä jättirätis tais olla lauantaina aika vähis kankaat ku oli koko viikon ollu -20% kaikki kankaat.. Mitään kivoja puuvilloja ei ainakaan ollut.. Luultavasti myivät vanhoja varastoja halvemmalla ennenkö tulee uusia tilalle. No sainpahan ainakin vieläkin halvemmalla noi kankaat. :)

    Vähän nyvä idea tuo mittanauha tossa! :)

    VastaaPoista
  2. Aijaa? No harmi juttu sitten. Mennään joku kerta uudestaan niin saattaa olla enemmän puuvilloja :). Etkä sä nyt aivan ilman jääny sentäs..

    Kyllä kaikilla ompelijoilla tuollainen pitäis pöydässä olla, ihan vaan vaikka koristeena. On jotenkin niin virallinen olo ;D

    VastaaPoista
  3. Niinpä, kivempi sinne olis yhdes mennä! Täytyy vaikka kesällä vähä reissata sine suunnalle. :)

    Taidan kyllä kopioida tuon idean, siis vain tuon mittanauha jutun. :)

    VastaaPoista
  4. Tosi kivan näköinen tuo käsityöpöytä, muutenkin ihana blogi:)

    VastaaPoista
  5. Tulipas tosta kankaasta kivan näkönen mekko! Kyllä Elenan kelpaa! :) - pikkusysteri

    VastaaPoista
  6. IIna: Saa käyttää, mut ei oo pakko hei :D

    Mariannelle ja pikkusysterille Kiitos. Mukava huomata, että joku lukee tätä blogia <3

    VastaaPoista